dijous, 8 de març del 2012

Tots junts en defensa del català a l'escola

Davant la imminència de la sentència judicial que ha de decidir si l’actual sistema d’immersió lingüística a les escoles de Catalunya continua essent vigent, Somescola.cat està preparant una resposta col·lectiva en defensa del català als centres d'ensenyament del país.
Així, fa uns dies que Somescola.cat ha engegat una campanya amb voluntaris que consisteix a trucar els directors de totes les escoles i instituts del país per demanar-los que en el proper consell escolar aprovin l'adhesió al manifest de la Plataforma Somescola.cat , en el qual es dóna suport a l'actual model d'escola catalana. L'objectiu és que el màxim nombre de centres d'ensenyament del país facin pinya amb la societat civil en la defensa d'una escola catalana en llengua i continguts.

Tens 3 hores per defensar el català a l’escola?
El model lingüístic a les escoles del país està en perill. Properament, el TSJC dictarà sentència sobre la immersió lingüística a les escoles catalanes. El nostre model educatiu, reconegut internacionalment, pot quedar greument qüestionat.
Què hem de fer?
Aconseguir que tots els consells escolars dels centres educatius del país s’adhereixin al manifest de la Plataforma Somescola.cat. per tal de fer pinya, tenir força i bastir una resposta com a comunitat educativa
Què pots fer?
Dedicar 3 hores al dia a trucar a les escoles de Catalunya perquè els consells escolars donin suport al manifest.
Com pots fer-ho?
Fent-te voluntari. Cal omplir aquest formulari electrònic o trucar al 93 319 80 50
Des d’on pots col•laborar?
Des de diversos punts del país. Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Lleida, Manresa, Vic, Girona i Mataró.
Quant dura la campanya?
Del 15 de febrer al 31 de març.
I si amb això no en tens prou...
Pots anar a l’escola on treballes, a la dels teus fills, a la que tens prop de casa i demanar-los que defensin el català a l’escola adherint-se al manifest de Somescola.cat a través dels seus consells escolars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada