dissabte, 7 de gener del 2012

Article de Joan Tarda:UGT (Alvarez) i CCOO (Gallego), si us plau, no ens fem trampes entre nosaltres

Em comuniquen companys sindicalistes la intenció dels dos sindicats de classe amb major representació sindical al Principat que tenen la intenció de promoure un referèndum perquè la ciutadania es pronunciï sobre les retallades que està aplicant l’actual govern de la Generalitat. No cal dir esplair-nos gaire sobre qui...na és la posició republicana d’oposició i enfrontament al desballestament efectiu, constant i accelerat de l’actual estat del benestar. Una mort anunciada imposada per la dreta coma penyora a pagar per superar la crisi del sistema capitalista a què ens han portat les tesis neloliberals i la impotència de la socialdemocràcia.
Així, doncs, qualsevol iniciativa popular (i la consulta a la ciutadania n’és una expressió singular) és d’interès sobretot perquè el primer objectiu rau a creure’ns de debò que ñes classes pòpulars som les víctimes de la crisi i no pas els causants i que, en conseqüència, només podem sortir-nos-en a partir de trobar solucions col.lectivament i mobilitzant-nos.
Ara bé, en el cas de Catalunya (extensible al País Valencià i a les Illes) l’existència d’un espoli per part de l’Estat espanyol, que ben bé podríem qualificar de “robatori”, que també ja és percebut com a tal per una bona part de la ciutadania, fa que Catalunya i la nostra societat es mantingui en escac pel que fa a la seva viabilitat.
D’aquí que, calgui posar sobre la taula dos reptes: en primr lloc, com distribuïm (socialitzem) la riquesa a l’interior del nostre país per tal que l’estat del benestar garanteixi drets efectius i aturi la dualització (i, certament, en aquest punt dretes i esquerres no diuen el mateix), però també, en segon lloc, cal preguntar-nos com superem l’opressió econòmica espanyola que patim.
I els companys Alvarez i Gallego d’això ñultim, en la seva proposta, no en diuen res, A nosaltres, els que ens hagués agradat és un altre titular: UGT i CCOO proposen un referèndum contra les retallades i l’espoli fiscal.
No ens fem trampes, que som (sóc) dels vostres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada